Voorstraat 125 | BBdB
21297
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21297,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

BBdB

Bert den Boer

 

senior adviseur, trainer, coach
ofwel: procesbegeleider

 

‘Het is goed als het net even anders gaat´

Langdurige betrokkenheid bij organisaties biedt mogelijkheden voor een fundamentele bijdrage. Met een opdrachtgever wordt in samenspraak werkendeweg bepaald welke activiteiten passen bij de gewenste organisatieontwikkeling. Te denken valt aan ontwerp en uitvoering van (team)trainingen, workshops, individuele coaching, een presentatie, dagvoorzitterschap. Bij de uitvoering van opdrachten beschikt BBdB (Bureau Bert den Boer) over een stevig en divers collegiaal netwerk.
Het instituut BBdB is ingeschreven bij het CRKBO, dat betekent dat trainingen en coachingsactiviteiten zijn vrijgesteld van Btw.

Opdrachtgevers zijn onder andere: diverse gemeenten (Dordrecht, Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Oegstgeest, Rheden), Royal IHC, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Erasmus Medisch Centrum, Heerema Fabrication Group Zwijndrecht, Service Centrum Drechtsteden, Mercon Steel Structures, Merwede Valves, het Regionaal Laboratorium voor Medische Microbiologie, een aantal sociale werkvoorzieningen en waterschappen, kringloopketen HET GOED.

Opdrachtgevers over BBdB

  • een verfrissend biertje op een hete zomerdag…
  • open, enthousiast, gedreven, deskundig…
  • in staat groepen mensen te inspireren, coachen, bestaande patronen te doorbreken…
  • reflectie, bezinning, op nieuwe gedachten brengen, procesbegeleider…
  • betrokken, kan zich goed inleven; is als geen ander in staat om een groepsgesprek zo te leiden dat iedereen zonder littekens de deur uitgaat…
  • gedreven, enthousiast, initiator, ervaren…
  • meedenkend, creatief, ontspannen, motiverend, goede sfeer, interactie, uitdagend, kritisch, humor, toekomstbeelden…
  • betrouwbaar, behulpzaam, reflectief, fijn…

Een specifieke kwaliteit is het voeren van interviews.

De persoonlijke kracht van individuen is bepalend voor de kwaliteit van het werkresultaat. Coachen is een doel- en resultaatgerichte vorm van begeleiden gericht op het vergroten van autonomie in het werk. De focus ligt op het mobiliseren van aanwezige kwaliteiten, zelfreflectie en zelfsturing. Het nemen van verantwoordelijkheid en bewustzijn zijn belangrijke pijlers om goed te kunnen presteren. Als je weet wat je wilt, kun je keuzes maken die energie opleveren.

Uiteindelijk gaat coaching over de vraag hoe je vanuit je functierol je beïnvloedingsmogelijkheden zo effectief mogelijk benut.

Dordrecht

2016 (met fotografen Huib Kooyker en Marcel Kollen)

Uitgave in het kader van de manifestatie Beeldenstroom – Woordenstorm 2016.
Verkrijgbaar via auteur.

Hoe ziet het leven van Dordtenaren van nu eruit? Hoe beleven zij deze stad, wat houdt hen bezig? En hoe verhouden Dordtse jongeren zich tot de kenmerken die aan hun generaties worden toegedicht?
DordrEcht is een weergave van een zoektocht in beelden met interviews van geportretteerden.

Heeft u nog vragen?

De patiënt als partner- 2015 (met cartoonist Djanko)

Uitgave van het Albert Schweitzer ziekenhuis op initiatief van Pier Eringa, voormalig voorzitter Raad van Bestuur. Verkrijgbaar via het ziekenhuis.

De afgelopen jaren is de rol van de patiënt bij zijn of haar behandelplan steeds belangrijker geworden. Op grond van gesprekken met patiënten en zorgverleners is in nauwe samenwerking met het ziekenhuis over het thema ‘de patiënt als partner’ dit boekje gemaakt.

Jij ook altijd!

2014

Uitgeverij Aspekt, ISBN 978 94 6153 585 6.

Dit boek biedt concrete adviezen over hoe je een gesprek weer op het goede spoor kunt krijgen. Het geeft een rake schets van de soms tragische, soms hilarische aspecten van menselijke communicatie. Met veel voorbeelden uit prive- en werksituaties over vaak voorkomende onderwerpen in allerlei soorten relaties. Illustraties zijn van de hand van Djanko.

Ogenblikken

Twee gezichtspunten

2012 (met fotograaf Fokko van der Straaten)

Uitgave BBdB – niet meer verkrijgbaar.

Gewapend met zijn omvangrijke fotoarchief associeerde fotograaf Fokko op de lichtvoetige diepdenkertjes van Bert. Dit boek is het resultaat van een zoekproces vol onverwachte wendingen, waarin uiteenlopende onderwerpen de revue passeren:
Wist u dat we een kwart van onze levenstijd wachtend doorbrengen?
Weet u hoe het komt dat het niet eten van een banaan tot welverdiende rust leidt?

Echt Contact

Hoe zorg je ervoor dat het klikt?

2011

Uitgeverij Scriptum, ISBN 978 90 5594 841 3

Hoe voer je nu precies een goed gesprek? Hoe zorg je voor een klik? Dit boek biedt praktische toepasbare handvatten om op een positieve manier invloed uit te oefenen op de omgang met anderen. Het is een toegankelijk boek met veel herkenbare en grappige voorbeelden uit het leven thuis, op het werk, langs de lijn, in de slaapkamer, op school, bij het tuinhek, in de kroeg en overal waar mensen elkaar dagelijks ontmoeten. Kortom, voor iedereen die zin heeft net meer te weten over communicatie en coaching. Bekijk de trailer.

Onbegrensd

In gesprek over verlangen en culturele identiteit

2010 (met Wim Huijser)

Uitgeverij Scriptum – alleen nog verkrijgbaar via auteurs.

Welke verlangens leven bij vooraanstaande personen met hun wortels elders? Hoe beleven zij hun verlangens en welke rol speelt culturele identiteit? Zijn individuele verlangens van een geheel ander orde als je vanuit een ander cultuur perspectief naar onze samenleving kijkt? Vijftien interviews met: Adjiedj Bakas, Victoria Koblenko, James Kennedy, Anousha Nzume, Stine Jensen Sylvain Ephimenco, Afshin Ellian, Mariko Peters en Nilgün Yerli.

Overleven

2007

Uitgave 2007 – niet meer verkrijgbaar.

Als je op een verfrissende manier naar het leven kijkt, zie je de dingen soms net even anders… of juist precies hetzelfde. Maar dan wél met een vergrootglas, vraagtekens of lachspiegels. In dit boek zijn diverse columns gebundeld. Het ene verhaal is hilarisch, het ander stemt tot diep nadenken bij de open haard. Ook als u geen open haard heeft, is dit een heerlijk leesbaar boek.
Enkele lezersreacties: Lichtvoetig en creatief. Je columns zijn diepdenkertjes en nodigen uit tot zeker twee keer lezen. Jouw columns: prettaal en mooizinnig. Iedere keer weer een pareltje dat in de schoot wordt geworpen.

Leef je verlangen

2006 (met Wim Huijser, biograaf C. Buddingh’)

Uitgeverij Aspekt, ISBN: 90-5911-314-4

Verlangen is een innerlijke bron die dient als richtinggevende kracht. De mens is zijn verlangen, wordt wel gezegd. Hoe ontdekken wij onze verlangens? Hoe geven we er invulling aan en wat doen we met onvervulde verlangens? Leef je Verlangen is de weerslag van diepgaande gesprekken met onder andere Ruut Veenhoven, Antoine Bodar, Harry Starren, Inez van Oord, Ton Schulten, Manon Uphoff, Bettine Vriesekoop, Hans van Mierlo, Stef Bos en Jacobine Geel.

Leven met paradoxen

2005

Uitgave BBdB – niet meer verkrijgbaar

Dit boek is de eerste verzamelbundel columns, met illustraties van beeldend kunstenaar Theun Okkerse. ‘Je verhaal doet me glimschateren’, is een reactie op een van de gedachtespinsels. Illustraties en persoonlijke observaties vormen samen een geheel en zorgen voor genoeglijk tijd verdrijf en wie weet enige bezinning.