Voorstraat 125 | Alles blijft voorbijgaan
22584
post-template-default,single,single-post,postid-22584,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Alles blijft voorbijgaan

Alles blijft voorbijgaan

‘Niets duurt voort behalve verandering’ is een uitspraak van Heraclitus.
Valt veranderingsangst onder één van de volgende 10 persoonlijkheidsstoornissen, waar volgens de statistieken tussen de 4,4 en 13,5% van de bevolking last van heeft:
paranoïde, schizoïde, antisociaal, borderline, narcistisch, histrionisch, vermijdend, afhankelijk, dwangmatig.
Of raken beslommeringen over omgaan met verandering de ruim 17% van de werknemers die regelmatig burn-out klachten ervaren?

Charles Darwin zei al, dat het niet de allersterksten of intellectuelen zijn die het langst overleven.
Het zijn degenen die het beste met verandering kunnen omgaan.Af en toe doe je daarvoor examen in ons Nederland regelland.
Voor het opzeggen van een gedateerde levensverzekering, ooit 63 jaar geleden door mijn vader voor mij afgesloten bij De Levensverzekering-Maatschappij N.V. Rotterdamsche Verzekering-Sociëteiten, kom ik na een paar telefoontjes terecht bij een verzekeringsadviseur. Hij traceert zonder problemen mijn polis.
Aangezien mijn vader 23 jaar geleden is overleden, is een kopie van een akte van overlijden nodig die opvraagbaar is bij de gemeente waar hij is overleden.
Naar mijn idee is die plaats in de vaart der volkeren opgegaan in een samengestelde streeknaam. Ongetwijfeld tot stand gekomen na een songfestivalachtige stemming:
may we have your votes Doorn. Zo kom ik uit bij de Utrechtse heuvelrug. Als je geen dienstplicht hebt gehad, ontkom je toch niet aan in de wacht te staan:
alle medewerkers zijn in gesprek, u bent de eerstvolgende. Op dat soort momenten mis ik een jukeboxmuziekkeuzemogelijkheid.
Verbind zo’n telefoon met spotify en wachttijd verandert in bijtanken van arbeidsvitaminen.
Na de riedel dat dit gesprek wordt opgenomen voor coaching doeleinden vertelt een vriendelijke vrouw mij dat ik zo’n akte simpelweg kan komen ophalen.
Gezellig, maar file-ver van huis. Op mijn vraag of dat anders kan, word ik plotsklaps doorverbonden met een even aardige man, die droogjes aangeeft dat ophalen op het lijstje van mogelijkheden onderaan staat. Als ik met mijn DigiD-code inlog op de website en de aanvraag stap voor stap doorloop dan kan ik met iDEAL betalen en wordt deze opgestuurd.
Als het zelfs lukt mijn DigiD-wachtwoord te vinden, in plaats van opnieuw aanvragen, wat me al herhaaldelijk is overkomen, en de betaling is geregeld ontvang ik prompt een bevestiging van deze gemeente.
Geslaagd, ik kan optimistisch verder. Alleen, oeps, maakt de heuvelrug mij erop attent dat ik de verkeerde plaats in mijn hoofd heb en herhaalt zich dezelfde procedure in de juiste gemeente.
Het blijft soms lastig, omgaan met verandering. Jules Deelder geeft troost:
Alles blijft, alles gaat voorbij; alles blijft voorbijgaan.