Voorstraat 125 | Er niet bij zijn
22813
post-template-default,single,single-post,postid-22813,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Er niet bij zijn

Er niet bij zijn

Er zijn mensen die alles ontlenen aan de ark van Noach.

ONE: Don’t miss the boat.
TWO: Remember that we are all in the same boat.
THREE: Plan ahead. It wasn’t raining when Noah built the Ark.
FOUR: Stay fit. When you’re 60 years old, someone may ask you to do something really big.
FIVE: Don’t listen to critics; just get on with the job that needs to be done.
SIX: Build your future on high ground.
SEVEN: For safety’s sake, travel in pairs.
EIGHT: Speed isn’t always an advantage. The snails were on board with the cheetahs.
NINE: When you’re stressed, float a while.
TEN: Remember, the Ark was built by amateurs; the Titanic by professionals.
ELEVEN: No matter the storm, there’s always a rainbow waiting.

Het is altijd interessant als mensen vertellen wie hen heeft geïnspireerd en anderszins over wie hun kracht geeft op momenten die ertoe doen. Sporters wijzen in dat geval vaak naar boven, misschien in de hoop dat daar door de betreffende persoon wordt meegeleefd. We zijn een nuchter volkje, maar dan even niet. Hoewel die opvatting gezien de gebeurtenissen van de laatste twee jaar kan worden bijgesteld.
De vraag ‘wie bewonder je’ kan je op het spoor brengen van je eigen interesses die daaronder schuilgaan. Zo kunnen aansprekende personen of thema’s die je in boeken of films raken de aanzet zijn tot een beroepskeuze of een vrijetijdsactiviteit waar je veel voldoening aan beleeft. Denk aan de deejay die geniet van de muziek en de sfeer die dat oproept, al was hij misschien graag beroepsmuzikant geworden.

In mijn geval denk ik soms terug aan de vrouw die mij het vak heeft geleerd: Karien van Lohuizen. Zij had eerst samen en daarna alleen een trainingsbureau met de fantastische naam IAS International: The Institute for the Application of social sciences. Op mijn werkplek staat een foto van haar in het zicht en op lastige momenten ervaar ik de kracht van haar er-niet-bij-zijn door te bedenken wat zij op zulke momenten zou doen, of nalaten.
Hebben we allemaal niet zo’n voorbeeld?