Voorstraat 125 | Nieuws
19169
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Referentie

Woensdagochtend 30 oktober verzorgde ik voor 16 coaches een train-de-trainerssessie hierin huis.
De coördinator van het netwerk West-Brabant stuurde mij later op de dag het volgende bericht:
Ik vond het een buitengewoon inspirerende ochtend. Inzet was het aanreiken van praktische tools en een interactieve sessie op gebied van teamcoaching.
De ochtend voldeed geheel – en meer dan dat- aan die verwachtingen. Dat was ik je nog vergeten terug te geven in mijn dankwoord.
Opvallend is het gemak en de bevlogenheid waarmee jij schakelt en waarmee je ook de energie in de groep gedurende de ochtend overeind houdt.
Ook het belang/de meerwaarde van een sfeervolle locatie op het (eind)resultaat is me vandaag erg bijgebleven.
Wat ik van andere aanwezigen heb terug gehoord ben ik niet de enige die er zo over dacht, we hebben heel positieve reacties gekregen.

Altijd fijn om te horen.
Interesse in een dergelijke workshop?

Betekenis

Wat voorgrond is vraagt aandacht, dat principe geldt als je met een team werkt. Dan kan het zijn dat iets zo belangrijk is, dat iedereen afhaakt als je doet alsof het er niet mag zijn.
Als begeleider weet je dan weer, dat je voorbereidt om los te laten. Het gaat toch altijd anders. Allerlei oorzaken kunnen een dynamisch leerproces belemmeren, zoals persoonlijke omstandigheden, werkdruk, medegroepsleden of actuele problemen op het werk. Door aandacht te schenken aan deze ‘storingen’ maak je het mogelijk dat teamleden erbij blijven.

LEES MEER

Relatietherapie

Opleidingsachtergrond
Mijn achtergrond is die van een stapelaar, na een opleiding tot onderwijzer heb ik sociologie gestudeerd en daarna diverse opleidingen gericht op het vak van training, coaching en mediation. Oktober 2019 heb ik de opleiding Relatietherapie afgerond.
Naast werk- en levenservaring maak ik gebruik van Transactionele Analyse, basisprincipes van Gestalt, Kernkwadranten en Systemisch Werk.
Werkwijze
Een intake is bedoeld om te kijken of het wederzijds klikt en te bekijken wat er speelt in jullie relatie. In therapie ga je in gesprek met je partner.
Mijn uitgangspunt is achterwaarts begrijpen, voorwaarts leven. Dat betekent dat we ook kijken naar ieders persoonlijke achtergrond, patronen en wederzijdse, vaak onuitgesproken, verwachtingen. Reflectie op je systeem van herkomst leidt tot inzicht. De liefde legt alles open, geen enkele relatie ontkomt hieraan.
Om verdieping te vinden bij elkaar vraagt het bereidheid onder ogen te zien waar partners liever niet naar willen kijken.
In een beeldspraak: als je onder het ijs komt, ben je geneigd naar het licht te zwemmen. Om te overleven moet je echter naar het donker zwemmen om het licht te zien.
Als relatietherapeut kijk ik ook naar de manier hoe jullie contact maken met elkaar en wat er precies tussen jullie gebeurt tijdens het gesprek. 

Kosten
Het tarief voor particulieren is 85 euro, exclusief btw, voor 1 uur.
Voor een stel bedrage de kosten 150 euro, exclusief btw, voor anderhalf uur.

De kunst van het bemoeien

Voordat onze wegen zich scheiden, noteert Eckart Wintzen onze geboortedata op onze visitekaartjes.
Zo eindigt de weergave van een interview begin 2006 met een markante, intussen overleden ondernemer.
Iemand die zichzelf een guusgeluk noemde en een functietitel had als Hoofd Chaos.In datzelfde jaar ontving ik op mijn verjaardag een grote gele envelop met daarin een boekje van 4 bij 3 centimeter met voorin de tekst:
‘Alles van deze uitgave mag gereproduceerd, gekopieerd, en veelvuldig gebruikt worden. Je doet maar!
Vooral de leukste teksten zijn recht voor zijn raap gejat.’
Als ik nu door dit boekje blader kom ik teksten tegen als:
Altijd weer iemand ontdekken die je niet kende. Jezelf.
Ergens niets van begrijpen en daar heerlijk rustig van worden.
Je mannetje staan zonder je vrouwelijkheid te verliezen. 

LEES MEER

Samen op stoom

Samen op stoom

‘Samen op stoom’ is een combinatie van koken en coaching. Een team ervaart op verrassende wijze hoe onderling wordt samengewerkt. Koken doen we in de goed geoutilleerde keuken van Voorstraat 125. In een bepaalde tijdsspanne wordt gezamenlijk een maaltijd bereid. Natuurlijk wordt deze teamsessie op ontspannen wijze afgesloten met het nuttigen van de gezamenlijk bereide maaltijd.

LEES MEER

Geen kunst

Vakantie is natuurlijk van een andere orde dan het ritme of de onregelmatigheid van een werkend leven.
Geen werkafspraken, geen telefoontjes met klanten, geen appjes, e-mails, even vrij van roosters, tijdschrijven of wat dies meer zij, maar vrij om de dag in te vullen zoals je wilt.
En daardoor kijk je misschien net even anders en vallen andere zaken op.
Zoals misschien wel die advertentie voor een 0,0% alcoholvrij biertje, dat wordt aangeprezen met de slogan ‘Net zoveel humor als de Duitsers’.
Toch lijkt er een kunstmatige scheiding te zijn de tussen de systeemwereld en de leefwereld. Tussen werk en vrije tijd.
Bij de start van het nieuwe schooljaar, waarbij ik een aftrap mocht begeleiden met een docententeam, hield dit thema me bezig in de voorbereiding.
Zeker in het onderwijs komt er in een nieuw schooljaar, en niet alleen bij aanvang, heel veel op je af. Hoe bewaak je dan de werk-prive balans?
Rene Diekstra, emeritus-hoogleraar psychologie, schreef hier ooit een verhaal over: gezondheid is een huis met vijf kamers.
In ons leven, op gelukkige, maar ook op de minder mooie momenten, is het van belang elke dag wat tijd door te brengen in het huis met de vijf kamers dat je bewoont:
een werkkamer, een relatiekamer, een gezondheidskamer, een vrije tijdskamer een spirituele of zingevingskamer.
En over een langere tijd bezien is het de kunst om zo je energiehuishouding te onderhouden.
In de opleiding die ik momenteel volg zijn er naast inhoudelijke opdrachten ook altijd zogenaamde artist date opdrachten, bedoeld om creatieve energie ruim baan te geven.
Volgens toneelregisseur Ivo van Hove is kunst (te rangschikken in de vrije tijds en/of zingevingskamer) een basisbehoefte. In zijn visie is het een mensenrecht.
Zoals sfeer effect heeft op het resultaat, zo draagt dagelijks onderhoud van de vijf kamers bij aan het opheffen van de scheiding tussen het werk- en privéleven.
Dat is toch eigenlijk geen kunst.
PS Interesse in het artikel van Rene Diekstra? Laat het weten, dan stuur ik het toe.

LEES MEER

Boekentherapie

Onlangs vertelde een vrouw in het radioprogramma Kunststof enthousiast over boekentherapie. Een bepaald onderwerp raakt je, een toepasselijk boek kan helend werken.
Het geheel werd luchtig gebracht. Wie leest leeft dubbel, de slogan van een plaatselijke boekhandel is dus ook Wie leest, leeft lekker. Met de zomervakantie voor de deur en met in gedachten ‘achterwaarts begrijpen, voorwaarts leven’ haak ik graag aan met wat willekeurige persoonlijke tips.
LEES MEER

De knop omzetten

 

‘Even de knop omzetten’ hoor, je mensen vaak zeggen als de vakantieperiode nadert.
Werk- en vakantietijd kennen blijkbaar een ander levensritme. Onlangs had ik letterlijk moeite om een knop te vinden.
De trein stopt in Rotterdam en ik zoek naar de knop om de deuren te openen.
LEES MEER

IJsbreker

‘Wat is jouw passie?’, vroeg mijn geliefde aan een man die voorzichtige bewegingen maakte op de dansvloer.’
Hij keek haar enigszins bevreemd aan. ‘Je vrouw misschien?’, opperde zij, om het ijs te breken.
‘Ik ken maar een passie’, mompelde hij op z’n Rotterdams, moeilijk naar zijn voeten kijkend.
De ijsbreker ontmoette onverwacht een gladde ijsvloer.
LEES MEER

Stuntelende slagbomen

April is de maand van de filosofie, met dit jaar als thema ‘Ik stuntel dus ik ben.’ Geen idee of technici dit een interessant thema vinden. Met een gestaag groeiend aantal mensen stond ik op het fietsgedeelte van de Merwedebrug op de N3, ook wel bekend als de Papendrechtse bug. We waren in afwachting, tezamen met nogal wat automobilisten, van opengaande slagbomen.
LEES MEER