Voorstraat 125 | Nieuws
19169
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Echtgenieten

In een radio-uitzending werd Pier Ebbinge geïnterviewd. Een gedistingeerde aimabele man, qua leeftijd een zeventiger; zo schat ik in. Hij heeft een relatiebureau voor mannen en vrouwen met een exclusieve levensstijl. Anders geformuleerd: hij helpt mensen die bereid en in staat zijn een modaal jaarsalaris uit te geven aan de zoektocht naar een geschikte partner.

Hij is de man van de mooie zinnen in grote advertenties in de zogenaamde kwaliteitskranten.
Memorabele zinnen van zijn hand ontstaan na gesprekken van een kleine drie uur met zijn clientèle:
Een bijzondere vrouw door wie en hoe zij is; ‘jong’, warm; goed wijn behoeft geen krans. Vanaf haar prille jeugd veel gezien en ook begrepen. Doorziet en realiseert veel. De beoogde partner die past is een sprankelend, karaktervol, compleet mens met plussen en minnen. Niet een troubadour in de marge.

LEES MEER

Singles voor singles

Esther Hettema van Matchingsbureau Mens en Relatie en Bert den Boer van de unieke monumentale locatie Voorstraat 125 organiseren gezamenlijk op
zaterdagavond 3 november 2018  Singles voor singles

In een sfeervolle omgeving bieden wij 40-, 50- en 60-ers de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die openstaan voor een relatie.
Voor een goed gesprek kun je terecht in de gezellige ontmoetingsruimte.
Heb je zin om lekker te swingen op de dansvloer, dan kan dat ook. Twee deejays draaien vinyl en zorgen op ongedwongen wijze voor onderling contact.
Wie weet ontmoet je iemand met wie het klikt.
En anders beleef je ongetwijfeld een gezellige avond.
Esther geeft indien gewenst informatie over Mens en Relatie, een van de meest succesvolle matchingsbureaus in Nederland.

Inloop vanaf 20:30. Eindtijd 00:30.
Entree € 15, -, inclusief koffie/thee.
Drankjes tegen betaling.
Wees er snel bij, het maximum aantal deelnemers is 40 personen.
Deelname is definitief na overmaking van het entreebedrag. Parkeermogelijkheden: zie de rubriek Contact & Route op deze website
Aanmelden kan via Esther Hettema: 06 30194606 / 71@mensrel.nl

Nieuwsflitsen

Het Havenbedrijf Rotterdam realiseert de Container Exchange Route (CER).
De CER verbindt de containerbedrijven op de Maasvlakte met elkaar.
Opdrachtnemer is VolkerInfra.
Medio april begeleidde ik een zogenaamde Project Start Up met de medewerkers van VolkerInfra.
De missie is in een poster tot uiting gebracht.
22 Oktober begeleid ik hier in huis een tussentijdse evaluatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

 

Something completely different: Naast procesbegeleiding voor diverse organisaties organiseer ik zaterdagavond 3 november Singles voor singles. Mail mij voor de flyer: info@bbdb.info

 

Het bedrijf Confed in Amersfoort ontwerpt, assembleert, monteert en produceert hoogwaardige elektrotechnische modulen en systemen.
Het bedrijf is een voorstander van en voorloper in sociaal ondernemerschap. Zij hebben onlangs Assembly Partners, dat onderdeel was van de sociale werkvoorziening
in Dordrecht, overgenomen. Confed wil op termijn waar mogelijk in het land delen van sociale werkvoorziening met maakindustrie overnemen.
25 September begeleidde ik een themadag over de gewenste ontwikkeling met alle leidinggevenden van Confed en Assembly Partners.

 

De recent verschenen 2e druk van mijn boek Echt Contact is verkrijgbaar via uitgeverij Scriptum en alle overige distributiekanalen (boekhandels, Bol.com e.d.)

 

Mijn aanbod Trots op mijn bedrijf leidt tot enthousiaste reacties. Bij de rubriek Filmportretten vind je meer informatie.

Momenteel heb ik ruimte voor individuele coaching trajecten.

Echt Contact

Leuk nieuws. Mijn boek Echt Contact – Hoe zorg je ervoor dat het klikt? krijgt een tweede druk. Dus weer te bestellen bij uitgeverij Scriptum. Of via bol.com.
Korte omschrijving:
LEES MEER

Relaties en identiteit

De laatste uitzending van Zomergasten met de Vlaamse psychotherapeut Esther Perel gezien? Zij is bekend door haar onderzoek naar de spanning tussen de behoefte aan veiligheid (liefde, ergens bij horen en nabijheid) en de behoefte aan vrijheid (erotisch verlangen, avontuur en afstand) in menselijke relaties. In haar werk gaat zij uit van een systemische benadering waarbij je, op welk niveau dan ook, een probleem niet los kunt zien van de context.
Haar persoonlijke geschiedenis laat eveneens zien dat persoonlijke keuzes in relatie staan tot je familiesysteem. Haar leidraad zijn uitspraken als:
‘De kwaliteit van relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven’ en ‘We moeten niet naar geluk zoeken, maar naar betekenis.’
Als dochter van twee joodse mensen die allebei als enige van hun familie de kampen hebben overleefd, begreep ze al jong dat je mensen moet leren lezen. Ze verplaatst zich in verhalen en drijfveren van mensen en ziet twee soorten mensen: mensen die alleen maar niet dood willen en mensen die echt een levendig leven zoeken.

LEES MEER

Wat werkt?

Het is goed toeven op het terras van de camping na een inspannende fietstocht door het heuvelachtige landschap.
‘Nederlanders?’ vraagt een wat oudere man.
Hij is net gearriveerd en vertelt dat hij al jaren op dit Franse terrein te gast is.
Vervolgens vraagt hij: ‘En, werkzaam in het onderwijs?’ LEES MEER

Black dog

Zelden heb ik  de essenties over depressie zo kort en krachtig zien verbeeld als in het filmpje Black Dog.
In vier minuten wordt verhelderd wat een depressie voor iemand betekent.
Zie ook de column Zwarte hond.

Zwarte hond

Over psyche gesproken. Google het woord depressie en je hebt bijna 2 miljoen hits. Zelden heb ik  de essenties over deze stemmingsstoornis zo kort en krachtig zien verbeeld als in het filmpje Black Dog. Te zien op mijn website bij filmportretten. In vier minuten wordt verhelderd wat een depressie voor iemand betekent.
Kun je ook depressief worden van een loonkloof? Kennen bestuursvoorzitters met topinkomens de conclusies van een onderzoek door Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman en econoom Angus Deaton van de Amerikaanse Princeton University. Zij concluderen dat meer geld bijdraagt aan je tevredenheid, gelukkiger word je er niet van. Met een jaarinkomen van 58.000 euro bereik je het plafond van je geluksgevoel. Daniel Kahneman ontving in 2002 de Nobelprijs voor de economie voor het integreren van psychologische inzichten in de economische wetenschap. Mijn inschatting is dat ondermeer de top van ING op dit moment enig psychologisch inzicht kan gebruiken.Hoe leuk is het om te weten dat jij, volgens een berekening van het Financieele Dagblad, als topper van Unilever 292 keer meer verdient dan het gemiddelde salaris van de werkvloer. Wat betekent deze loonkloof voor de psyche van de toppers en de gemiddeld werknemer? Het doet me denken aan een verhaal uit het boek Repacking your bags van Richard Leider en David Shapiro:

LEES MEER

Lummelen als levenskunst

Soms heb ik geen idee. En wat dan werkt, is gewoon maar beginnen met schrijven.
Zo trad Stef Bos met zijn voorstelling Kern op in schouwburg Kunstmin alhier in Dordrecht.
Mij spreekt aan hoe hij zijn gevoelens weet te verwoorden.
En wel zo, dat iedere luisteraar een eigen interpretatie aan zijn teksten ontleent.
Voor mij is Stef een creatieve duizendpoot: schrijver, muzikant, verteller, filosoof.
Over creativiteit gesproken.
De Britse komiek John Cleese raadt iedereen die creatief wil zijn aan om eerst maar eens een tijdje te lummelen.
Lummelen, heerlijk ouderwets woord, net zoals dartel, ravotten, drentelen, bakzeil en lanterfanten.
Laten we dit soort bijna vergeten woorden in ere houden en regelmatig gebruiken.

LEES MEER