Voorstraat 125 | Nieuws
19169
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

NL-alert

Op het vlak van sociale en communicatieve vaardigheden worden in tal van boeken tips en adviezen gegeven over hoe te handelen. Zo heb ik regelmatig de neiging om als iemand mij iets vertelt het verhaal van de ander te vertalen naar mijn persoonlijke situatie. Het overneem-verhaal ligt op de loer, waarbij de verteller merkt dat de ander een draai geeft aan het gesprek en eigen belevenissen over een stad, land, tentoonstelling, concert, kind, werksituatie te berde brengt. Wat mij helpt om op zo’n moment in de luistermodes te komen, is een ooit opgepikt zinnetje dat zich als een NL-Alert controle bericht in mijn hoofd afspeelt: was iedereen maar zoals ik zou moeten zijn. Bijna automatisch fluistert een stemmetje mij vervolgens in: luisteren!
LEES MEER

The Movies op verzoek 28 februari

Wild (2014): een film over jezelf verliezen en weer terugvinden
Do 28 Februari 19:30 u.

Fons van de Kar en ik zijn erg geboeid door thema’s als zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Een fascinatie, die we graag exploreren in ontmoetingen met anderen c.q. geestverwanten. Zoekend naar vormen om dat te doen, kwamen we in samenspraak met Geert ter Steeg van The Movies uit op een filmavond+.
Daarvoor vonden we de film Wild (2014), die mooi aan deze fascinatie raakt. En zo ontstond een avond “Movies op verzoek”.

We nodigen je uit om deze film te komen kijken in de filmlounge, op groot scherm, met ons en nog zo’n 20 mensen. Zowel Geert als wij verzorgen iets van een inleiding wat aanhaakt bij het thema van de film ”jezelf verliezen en weer terugvinden”. En na afloop praten we er over door met degenen die zin hebben. En met een drankje bij de hand. Zin in?!  We verheugen ons op je komst.

Locatie: de FilmLounge van The Movies Dordrecht.
Nieuwstraat 60-62 Dordrecht (tel 078-7200777)
Kosten: 10 euro pp. (incl. koffie/thee bij inloop)
Aanmelden kan via kassa@themoviesdordrecht.nl.

LEES MEER

Misverstand

Ter gelegenheid van haar 60e verjaardag werd de boel versierd. Slingers, ballonnen, bloemen op de tafels en in het halletje bij binnenkomst een foto. De eerste gast, een goede vriend en scherp waarnemer, gaf aan dat hij toch echt dacht dat hij voor een feest en niet voor een begrafenis was uitgenodigd. In allerijl werd de hal extra versierd om misverstanden te voorkomen. De geliefde van de jarige gebruikte dit voorval om op ludieke wijze te vertellen wat hij zo leuk aan haar vond en hoe belangrijk om dat regelmatig te vertellen, niet alleen vandaag. De man eindigde zijn verhaal met hoe de foto in de hal bij een vriend was overgekomen. Het maakte hem sentimenteel en herinnerde hem aan een verhaal dat in alle eenvoud indruk had gemaakt.
LEES MEER

Pauzetijden

Wie kent niet het geroezemoes tijdens pauzes? Tijdens trainingen of workshops zijn juist pauzetijden van uitermate groot belang.
De vrouw die mij het vak heeft geleerd – Karien van Lohuizen – drukte mij dat op het hart.
Deelnemers zijn weg uit de dagelijkse hectiek en komen als het goed is vooral buiten het programma om op een andere manier met elkaar in gesprek.
Natuurlijk hoort serieus vergaderen, trainen, workshoppen en discussiëren erbij; maar na twee jaar wonen en werken op Voorstraat 125 in Dordrecht heb ik ontdekt welke rol lunches spelen in het groepsproces. De lunch dient niet alleen om de inwendige mens te versterken, maar vooral ook om elkaar, om in het jargon te blijven, op een andere manier te verteren.
De aangeboden inhoud is het vehikel om elkaar anders dan anders te ontmoeten.
Het is fascinerend om in het bijzonder tijdens dergelijke pauzes te zien hoezeer de dynamiek per groep verschilt.
Aan de sfeer aan tafel merk je of het gelukt is een groep mensen tot een andersoortig gesprek te brengen.
Het is als in het verhaal van de routineuze ober, die door de vaste gast in de hoek wordt geroepen.

LEES MEER

Echtgenieten

In een radio-uitzending werd Pier Ebbinge geïnterviewd. Een gedistingeerde aimabele man, qua leeftijd een zeventiger; zo schat ik in. Hij heeft een relatiebureau voor mannen en vrouwen met een exclusieve levensstijl. Anders geformuleerd: hij helpt mensen die bereid en in staat zijn een modaal jaarsalaris uit te geven aan de zoektocht naar een geschikte partner.

Hij is de man van de mooie zinnen in grote advertenties in de zogenaamde kwaliteitskranten.
Memorabele zinnen van zijn hand ontstaan na gesprekken van een kleine drie uur met zijn clientèle:
Een bijzondere vrouw door wie en hoe zij is; ‘jong’, warm; goed wijn behoeft geen krans. Vanaf haar prille jeugd veel gezien en ook begrepen. Doorziet en realiseert veel. De beoogde partner die past is een sprankelend, karaktervol, compleet mens met plussen en minnen. Niet een troubadour in de marge.

LEES MEER

Singles voor singles

Esther Hettema van Matchingsbureau Mens en Relatie en Bert den Boer van de unieke monumentale locatie Voorstraat 125 organiseren gezamenlijk op
vrijdagavond 15 februari 2019 Singles voor singles
In een sfeervolle omgeving bieden wij de leeftijdscategorie 45 tot 65 jarigen de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die openstaan voor een relatie.
Voor een goed gesprek kun je terecht in de gezellige ontmoetingsruimte.
Heb je zin om lekker te swingen op de dansvloer, dan kan dat ook. Twee deejays draaien vinyl.Twee deejays draaien vinyl. Zij maken tevens via een interactief intermezzo ongedwongen onderling contact mogelijk.
Je hebt vast een gezellige avond, ontmoet nieuwe mensen en misschien iemand met wie het klikt.
Esther geeft indien gewenst informatie over Mens en Relatie, een van de meest succesvolle matchingsbureaus in Nederland.Inloop vanaf 20:30. Eindtijd 00:30.
Entree € 20, -, inclusief koffie/thee.
Drankjes tegen betaling.
Wees er snel bij, het maximum aantal deelnemers is 40 personen.
Deelname is definitief na overmaking van het entreebedrag. Parkeermogelijkheden: zie de rubriek Contact & Route op deze website
Aanmelden kan via Esther Hettema: 06 30194606 / 71@mensrel.nl

Nieuwsflitsen

 

Nieuwsflitsen 2019

Procesbegeleiding
Afstemming met IHC Interior en Confed over teambegeleidingstrajecten en met de Sociale Dienst Drechtsteden over intervisiebegeleiding.
Daarnaast lopen er individuele coachingstrajecten voor gemeente Dordrecht, Sociale Dienst Drechtsteden, provincie Zuid-Holland
Geïnteresseerd in functiegerichte coaching? Neem contact op.

Trots op mijn bedrijf – zie rubriek Filmportretten
Afstemming in samenwerking met Kees van Berchum met de Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden.

Verhuur Voorstraat 125
In de maand februari verwelkomen wij medewerkers van de volgende organisaties:
Service Centrum Drechtsteden, BBdB, Ons1Zorg, provincie Zuid Holland, gemeente Dordrecht, IHC Interior, Mens & relatie, Alliance Francaise en de cursisten Dordtologie van de Vereniging Oud-Dordrecht.

Singles voor Singles
In samenwerking met Matchingsbureau Mens en Relatie organiseren wij Singles voor singles.
Voor een goed gesprek kun je terecht in de gezellige ontmoetingsruimte. Heb je zin om lekker te swingen op de dansvloer, dan kan dat ook.
Twee deejays draaien vinyl. Wij maken tevens via een interactief intermezzo ongedwongen onderling contact mogelijk.
Je hebt vast een gezellige avond, ontmoet nieuwe mensen en misschien iemand met wie het klikt.
Dit evenement vindt plaats op vrijdagavond 15 februari 2019
Interesse in de flyer: mail naar info@bbdb.info

VertrouwensContactPersoon en Vertrouwenspersoon
Voor atletiekvereniging Fortius ben ik een van de VertrouwensContactPersonen.
Voor het Johan de Witt Gymnasium vervang ik op tijdelijke basis de Vertrouwenspersoon.

Boek Echt Contact – Hoe zorg je ervoor dat het klikt?
De recent verschenen 2e druk van mijn boek Echt Contact is verkrijgbaar via uitgeverij Scriptum en alle overige distributiekanalen (boekhandels, Bol.com e.d.).
Een gesigneerd exemplaar is ook via mij verkrijgbaar.

Boek Trots
Als bestuurslid van Wereldwijven Ateliers werk ik mee aan het boek Trots. Daarvoor interviewde ik samen met de leidinggevenden tien vrouwen. Zij  worden geportretteerd in woord en beeld en staan symbool voor de grote groep vrouwen die elke week werken aan hoogwaardige textiele designproducten. Het boek wordt 21 maart gepresenteerd. In samenhang word eveneens de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

 

 

Echt Contact

Leuk nieuws. Mijn boek Echt Contact – Hoe zorg je ervoor dat het klikt? krijgt een tweede druk. Dus weer te bestellen bij uitgeverij Scriptum. Of via bol.com.
Korte omschrijving:
LEES MEER

Relaties en identiteit

De laatste uitzending van Zomergasten met de Vlaamse psychotherapeut Esther Perel gezien? Zij is bekend door haar onderzoek naar de spanning tussen de behoefte aan veiligheid (liefde, ergens bij horen en nabijheid) en de behoefte aan vrijheid (erotisch verlangen, avontuur en afstand) in menselijke relaties. In haar werk gaat zij uit van een systemische benadering waarbij je, op welk niveau dan ook, een probleem niet los kunt zien van de context.
Haar persoonlijke geschiedenis laat eveneens zien dat persoonlijke keuzes in relatie staan tot je familiesysteem. Haar leidraad zijn uitspraken als:
‘De kwaliteit van relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven’ en ‘We moeten niet naar geluk zoeken, maar naar betekenis.’
Als dochter van twee joodse mensen die allebei als enige van hun familie de kampen hebben overleefd, begreep ze al jong dat je mensen moet leren lezen. Ze verplaatst zich in verhalen en drijfveren van mensen en ziet twee soorten mensen: mensen die alleen maar niet dood willen en mensen die echt een levendig leven zoeken.

LEES MEER

Wat werkt?

Het is goed toeven op het terras van de camping na een inspannende fietstocht door het heuvelachtige landschap.
‘Nederlanders?’ vraagt een wat oudere man.
Hij is net gearriveerd en vertelt dat hij al jaren op dit Franse terrein te gast is.
Vervolgens vraagt hij: ‘En, werkzaam in het onderwijs?’ LEES MEER