Voorstraat 125 | Echt contact
21186
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21186,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Echt contact

Echt contact

“Mijn idee voor dit boek ontstond onder de douche. Sinds kort hangt daar een douchecoach. Een zandloper die je kunt omkeren en die na vijf minuten is leeggelopen. De zandloper zit met een zuignap vast aan de douchewand. Het principe is simpel en werkt heel praktisch. Je kijkt ernaar en wordt als vanzelf energiebewust. Volgens de leverancier gebruiken mensen daardoor gemiddeld 36 liter water per douchebeurt minder. Wie zei overigens dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen?
De douchecoach gaf me associatief het inzicht dat er in het dagelijks leven ook van die momenten zijn dat iemand je houvast geeft. Vanuit echt contact kom je verder, niet als contact voelt als een koude douche. Alledaags coachen, wat is daar voor nodig? (Uit: Echt contact, de inleiding)

Het ‘ouderwetse’ gesprek tussen twee of meer mensen steekt nog altijd met kop en schouders uit boven alle nieuwe technische hulpmiddelen om contact te maken. Het is het meest op maat gesneden en het meest effectief, zolang het geen eenrichtingsverkeer is. Maar hoe voer je nu precies een goed gesprek, hoe zorg je ervoor dat het klikt met iemand?

Dit boek biedt praktische toepasbare handvatten om op een positieve manier invloed uit te oefenen op de omgang met anderen:
Je hebt contact nodig om tot geaccepteerde afspraken te komen.
Coachen doe je vanuit gelijkwaardigheid. Als coach kun je dat beïnvloeden.
Coachen vraagt zelfinzicht: je ziet de wereld niet zoals hij is, maar zoals jezelf bent.
Coachen vraagt denken in mogelijkheden.
Coachen betekent in samenspraak realiseerbare doelen stellen. Als coach heb je oog voor de belemmeringen die het bereiken van doelen in de weg zitten.
Naast gespreksvaardigheden is een helder onderscheid in soorten gesprekken van belang. Bijzondere aandacht wordt besteed aan coachgesprekken in verschillende levensfasen.
De opbouw kent een logische volgorde, als lezer kun je ook grasduinen in hoofdstukken die je vooral aanspreken. Doe er je voordeel mee. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toepasselijke column.

Het is een toegankelijk boek met veel herkenbare en grappige voorbeelden uit het leven thuis, op het werk, langs de lijn, in de slaapkamer, op school, bij het tuinhek, in de kroeg en overal waar mensen elkaar dagelijks ontmoeten. Kortom, voor iedereen die zin heeft net meer te weten over communicatie en coaching.

Echt contact wordt uitgegeven door uitgeverij Scriptum en is in elke boekhandel verkrijgbaar. Het boek kost € 19,95. ISBN 978 90 5594 841 3

Date

22 oktober 2016