Voorstraat 125 | Trots – pareltjes van de werkvloer
22482
post-template-default,single,single-post,postid-22482,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Trots – pareltjes van de werkvloer

Trots – pareltjes van de werkvloer

Sinds 2011 worden in Wereldwijven ateliers op de Voorstraat 178 in Dordrecht uiteenlopende culturen samengebracht. Ruim 85 vrouwen met wortels in alle hoeken van de wereld – van Irak, Iran, Marokko en Turkije, tot Somalië, Burundi en de Antillen en uit Nederland – worden hier verbonden door naald en draad.
Wereldwijven is een sociale onderneming met leerwerkmogelijkheden, waar maatschappelijke betrokkenheid verweven is met ruime ervaring op het gebied van modern design. Bij Wereldwijven gaan sociaal ondernemerschap, schoonheid en ambacht hand in hand met individuele ontplooiing en versterking van eigen kracht.


Als je wilt weten wie je bent, ontkom je er niet aan om achterom te kijken naar waar je vandaan komt. Zo heeft ieder van ons een uniek verhaal. In dit boekje staan 10 verhalen, de geïnterviewde vrouwen staan symbool voor het hele team van Wereldwijven ateliers.
Het idee ontstond vorig jaar tijdens een dagje uit waarbij ik als enige man op stap mocht met 55 wereldwijven. We gingen met de trein en daarna de metro naar de Albert Cuyk. Op een van de metrostations riep Mubamba iedereen bij elkaar en ze zei: Ik wil twee minuten stilte voor Marijke, die was niet lang daarvoor overleden. Dat was een bijzonder moment en voor mij de aanleiding om op diezelfde dag met verschillende vrouwen in gesprek te gaan. Dat is uitgegroeid tot dit boekje, waarvoor fotografe Denise Motz prachtige foto’s heeft gemaakt. Op de eerste pagina staat een gedicht van de hand van Stef Bos. Toen ik hem vroeg of we zijn gedicht mochten gebruiken kreeg ik het volgende antwoord: uiteraard geen enkel probleem, vereerd dat mijn woorden deel mogen uitmaken van dit project.

Het boekje is voor slechts 10 euro verkrijgbaar bij Wereldwijven ateliers op Voorstraat 178 te Dordrecht.
Of anders via ondergetekende.