Voorstraat 125 | Formaten Video
98
archive,tax-post_format,term-post-format-video,term-98,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Archive

Black dog

Zelden heb ik  de essenties over depressie zo kort en krachtig zien verbeeld als in het filmpje Black Dog.
In vier minuten wordt verhelderd wat een depressie voor iemand betekent.
Zie ook de column Zwarte hond.

Sieglien Venloo

Sieglien Venloo is bekend als buurtmoeder. Haar zoon Harvey overleed een jaar geleden, het is de introductie op een bijzondere gesprek met een veerkrachtige vrouw.

Interview met Wilma Verhoeven

Wilma Verhoeven, bekend van haar kinderboekenwinkel De Giraf aan de Groenmarkt, is te gast tijdens deze uitzending van Dordtse Dialogen. Geweldloze communicatie, zangeres Wende Snijders en de Kop van het Land komen voorbij. En zij leest een prachtig verhaal voor, waaruit blijkt dat kinderboeken soms gewoon voor volwassenen zijn geschreven. Ga haar boekentip lezen! Kijken dus, de moeite waard.

LEES MEER

Achterwaarts begrepen, voorwaarts geleefd

Wie de twee betekenissen van het woord ‘vermaken’ wil weten, wordt aangeraden te kijken naar dit interview met Geert ter Steeg, directeur en gastheer van bioscoop The Movies. Dit gesprek is een mooie momentopname van zijn levensloop, waarin aan de hand van het citaat van filosoof Kierkegaard ‘het leven dient achterwaarts begrepen en voorwaarts geleefd’ bijna filmisch wordt teruggeblikt en vooruitgekeken op zijn levensloop. En wie weet krijg je door dit gesprek weer zin om naar de bioscoop te gaan. Dat zou zomaar kunnen. Dit interview is er een in de reeks Dordtse dialogen. Mocht het van toepassing zijn, ook buiten deze serie kan ik gevraagd worden voor dit soort activiteiten. Wat te denken van een gefilmd portret in de vorm van een interview over een dierbaar persoon?

Philip Elzerman

Dordrecht kent een legendarische cultband: The Zipps met als zanger Philip Elzerman.

Pier Eringa

Voor hij naar Pro Rail verkaste werkte Pier Eringa als voorzitter van de Raad van Bestuur bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Dit interview werd net voor zijn afscheid opgenomen.

Sadet Karabulut

In Dordtse dialogen komen mensen aan bod die op enigerlei wijze een relatie hebben met Dordrecht. Politica Sadet Karabulut is opgegroeid in Dordrecht

Dordtse dialogen met Jeroen Everaert

Jeroen Everaert is kunstproducent. Hij is ondermeer bekend van de Markthal in Rotterdam. Hij vertelt over zijn opvoeding, waarin de Jehova Getuigen een rol spelen. Hoe hij uiteindelijk zijn eigen weg is gegaan.

Interview Arno Brok (burgemeester Dordrecht)

Het interview wordt bij hoge uitzondering verleend als gevolg van zijn lustrum als burgemeester van Dordrecht. Zijn periode in Friesland, met o.a. het burgemeesterschap in Sneek, laat hem niet los. Nu is hij commissaris van de koningin aldaar. Een openhartig interview met bijzondere fragmenten.